Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így még tuti nem készítetted a palacsintát! Ha ezt teszed bele, tökéletes lesz a pörkölt mellé

default user icon
MME
Ez a különleges palacsintás fogás olyan isteni finom, hogy a család minden nap ezt fogja kérni ebédre. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészíteni!

Azt már tudjuk, hogy a palacsintát nem csak édes töltelékkel ízesíthetjük. Bár imádjuk a klasszikus lekváros, kakaós vagy éppen Nutellás verziót is, a bakonyi palacsinta vagy a spenótos palacsinta is épp úgy megállja a helyét a hétvégi menüsorban.

Most viszont egy olyan változatot mutatunk, amiről eddig talán te sem hallottál: itt a káposztás palacsinta! Akár önmagában is fogyaszthatod, de a Ripost szerint tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva egyenesen isteni finom. Sőt, pörkölthöz is kitűnő köret lehet!

Káposztás palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej vagy szóda
  • 1 kk só
  • 4 ek olaj

A töltelékhez:

  • 70 dkg káposzta
  • 4 ek zsír
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

1. A káposztát megdinszteljük, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenénk. Lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet. Ha levet eresztett, kicsavarjuk. 

2. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteljük. A végén  egy kevés cukrot adunk hozzá. Félretesszük hűlni.

3. A palacsintatésztához a lisztet és a tojásokat összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet vagy a szódát, majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel simára dolgozzuk.

4. A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és egyesével a szokott módon kisütjük a palacsintákat.

5. A kisült tésztákat megtöltjük a káposztával, háromszögre hajtjuk. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Tipp: Szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk be pár percre a sütőbe. A végeredmény mennyei lesz!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss