Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az 5 legfinomabb hortobágyi húsos palacsinta

default user icon
MME
Ikonikus magyar ételként több történet is kering az eredetét illetően. Ami biztos: nem a Hortobágyról kapta a nevét! Palacsintaimádó nemzetként nem csoda, hogy valamikor a nem is távoli múltban sós töltelék került a kedvenc tésztánkba. Íme, a mi kedvenc receptjeink!

Van, aki imádja, mások ránézni sem bírnak. Megosztó étel, de kétségtelenül nagyon népszerű. A hortobágyi húsos palacsinta magyar ételspecialitás: darált tejfölös pörkölthússal töltött sós palacsinta. Tulajdonképpen minden benne van, amit szeretünk, ráadásul nagyon jó maradékmentő fogás. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra nevezte el így egy magyar szakács, marketingfogásként, de már a 30-as években is szerepelt a szakácskönyvekben összevágott borjúpörkölttel töltött palacsinta. 

A mi öt kevenc receptünk:

A LEGFINOMABB HORTOBÁGYI PALACSINTA>>> 

HORTOBÁGYI PALACSINTA DARÁLT PULYKAHÚSBÓL>>> 

GLUTÉNMENTES HORTOBÁGYI PALACSINTA>>> 

KLASSZIKUS HORTOBÁGYI PALACSINTA>>> 

BORJÚ HORTOBÁGYI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss