Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos burgonyapüré

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy mélyebb tűzálló tálban (esetleg jénaiban) hozzáadjuk a vajat, a tejet, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, majd merülő turmixszal habosra, de nem túl lágyra keverjük.
  3. Beleadagoljuk a reszelt sajt nagyobb részét, ha kell, még hígítjuk tejjel, és összedolgozzuk.
  4. Sütőben átmelegítjük, tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Párolt és főtt húsok, halak remek körete. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss