Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Franciaországban egyre nehezebben jutnak mustárhoz a vásárlók, ami ott igen nagy probléma, hiszen a franciák egyenesen rajonganak ezért a termékért. A mustárhiány már az olasz üzleteket is elérte, és a teljes európai ellátás akadozik - állítja a francai és az olasz sajtó.
A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat. Ha főzés közben szükséged lenne egy-két kanálnyira, de csak az üres mustáros üveget találtad a hűtőben, több helyettesítőt is használhatsz. Nézz körül, mi van otthon és gondold végig, mennyire harmonizál a készítendő étellel!
Talán nem meglepő, hogy a sztáranyuka imádja a friss salátákat, azonban most az is kiderült, melyik az a három étel, amit legszívesebben száműzne az életéből.
Videó
Jól bevált mézes-mustáros csirke receptje valószínűleg mindenkinek van a tarsolyában, ám most mutatunk egy variációt, melyet kár lenne kihagyni. Ez ugyanis a legkrémesebb változat, melyet valaha kóstoltál.
Ízzel, szívvel, szenvedéllyel
Eltérőek a vélemények: egyesek egészségtelennek tartják, míg mások kifejezetten szívesen fogyasztják őket. Mindenesetre tény, hogy a csípős anyagokat tartalmazó élelmiszerek erősítik a szervezet védelmi rendszerét, ezért a mértékkel történő fogyasztásuk kimondottan hasznos a megfázásos, influenzás időszakban.
Salamon Csilla
Wagensommer Alexandra
Íme egy lista, hogy mit mivel helyettesíts, ha kevesebb cukrot szeretnél fogyasztani vagy teljesen elhagynád!
Wessely Márta
A húsvét viszonylag kevés előkészítést igénylő ünnep. Ha szeretnénk jobban a magunkénak érezni az előkészületeket, mi magunk is elkészíthetjük a sonka mellé dukáló mustárt. Esetleg többfélét is.
Török Zsuzsa
Bár a Biblia példabeszédeiben szereplő és a piramisokban is fellelt mustármagból a rómaiak óta sokfelé készítenek csípős mártást, a mustár a burgundi hercegek asztalán vált igazán népszerűvé és máig elválaszthatatlanul Dijonhoz kötődik.
Nálad is árválkodik némi ilyen-olyan kész szósz vagy egy kevéske ketchup és mustár az üveg alján, ami nem akar elfogyni?
Elindultunk a boltokba, hogy kiderítsük, melyik a legjobb flakonos mustár a piacon.
Bár a legtöbben főleg a szilveszteri virslihez és a nyári hétvégéken készített grillhúsok mellé szokták csupán használni a megszokott mustárt, a valódi mustárokkal érdemes megismerkedni, mert nem csak a húsáruk mellé kínálhatjuk őket, hanem számtalan módon belekomponálhatjuk az ételeinkbe.
Juhász Orsolya
Aki szeretne tökéletes alakkal hódítani a strandon, még éppen időben olvassa új sorozatunkat! Kiderítjük, hogy mit kell enni és inni ahhoz, hogy igazán magabiztosak legyünk nyáron a fürdőruhánkban. Az első részben a fűszerekkel foglalkozunk, hogy igazán intenzív ízekkel alapozzuk meg az új étrendünket.
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?
Tudtad, hogy évente átlagosan 36 kg cukrot eszünk meg? És ez a mennyiség pedig egyre nő! Bár a szervezetnek egy bizonyos mennyiségű cukorra szüksége van, a túl magas cukorbevitel viszont nemcsak a testsúlyunkra, de az egészségünkre is kedvezőtlenül hat.