Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-zabpelyhes sütemény

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, barnacukrot, fahéjat és sót. Hozzáöntjük a vajat, és jól összedolgozzuk. Egy nagyobb marékkal félreteszünk belőle, a többit oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, nyomkodjuk le alaposan.
  2. A kockára vágott eper felét ráöntjük, megszórjuk pici keményítővel, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk vékonyan cukorral. Erre jöhet az eper másik fele, majd ismét megszórjuk cukorral, majd rámorzsoljuk a félretett tésztánkat
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a sütink teteje ropogósra nem sül. Mielőtt felvágnánk, mindenképp hűtsük ki jól, akár egy éjszakán át is állhat a hűtőben. Csak ezután lehet szépen szeletelni.
  4. Ha valaki nagyon édesen szereti - bár már maga az eper is finom édes - készíthet rá egy kis cukormázat pluszban: porcukrot tejjel kikeverünk, és ezt vékonyan rácsurgatjuk szeletelés előtt.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

rengeteg recept eperrel >>> 

10+2 VILLÁMGYORS EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

EPRES-ZABOS DESSZERT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTESEN - VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss