hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-zabpelyhes sütemény

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A süteményhez:
  • 15 dkg nagyobb szemű zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg barna cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 6 ek vaj
  • 50 dkg eper
  • 1 tk keményítő
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek cukor
  • A cukormázhoz (opcionális):
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek tej

Elkészítés

  1. Az epres-zabpelyhes sütemény elkészítéséhez egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a fahéjat és a sót. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és jól összedolgozzuk. Egy nagyobb marékkal félreteszünk belőle, a többit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlatjuk, és lenyomkodjuk alaposan.
  2. A feldarabolt eper felét ráöntjük, megszórjuk a keményítővel, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk vékonyan 1 ek cukorral. Erre jöhet az eper másik fele, majd megszórjuk a maradék cukorral, és rámorzsoljuk a félretett tésztát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a süti teteje ropogósra nem sül. Mielőtt felvágnánk, mindenképp hűtsük ki jól, akár egy éjszakán át is állhat a hűtőben. Csak ezután lehet szépen szeletelni.

  4. Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss