hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-zabpelyhes alagút

20 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres-zabpelyhes alagút elkészítéséhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
  2. A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
  3. Közben a habtejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
  4. Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük. 

Megjegyzés

Szupergyorsan elkészül ez a finomság. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek