A sütőtököt félbevágjuk vagy felnegyedeljük, a magjait kikaparjuk, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul. Ekkor kivesszük a sütőből, a húsát kikanalazzuk, és botmixerrel vagy aprítógépben krémesre pürésítjük.
Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a mézes fűszerkeveréket. Az olvasztott vajat (kihűtve) simára keverjük a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd hozzákeverünk 15 dkg szintén kihűtött sütőtökpürét. Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal alaposan összekeverjük.
A masszából ízlés szerinti méretű halmokat kanalazunk egy sütőpírral bélelt tepsire. Az egészet előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsraszedjük a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét simárakeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével és a vaníliás cukorral. Ezután a teljesen kihűlt kekszeket a mascarponekrémmel összeragasztjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.