hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-barackos túrótorta

105 perc
bonyolult
átlagos
14 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg barackos joghurt
  • 6 ek porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2,5 dkg lapzselatin (kb. 15 db)
  • 6 dl tejszín (30%-os)
  • 3 ek krémpor (hidegen elkészíthető)
  • 20 dkg eper
  • 1 kis doboz őszibarackbefőtt
  • 2 ek Triple sec
  • 1 csomag zselatinpor

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségű habbá verjük. A tojások sárgáját is felverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, és elkeverjük. 
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A piskótatésztát egy 26 cm-es, zsírpapírral kibélelt kapcsos tortaformába tesszük, és 25 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, körbevágjuk a tortakarikát, és kihűtjük a piskótalapot. 
  3. A krémhez a túrót szitán áttörjük. Kikeverjük a barackos joghurttal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
  4. A lapzselatint laponként hideg vízbe tesszük (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatjuk, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomkodjuk.
  5. A 6 dl tejszínből 1/2 dl-t megmelegítünk. Hozzáadjuk a kicsavart zselatint, csomómentesre keverjük, majd amikor elolvadt, levesszük a tűzről.
  6. Közben a maradék tejszínt a hideg krémporral habbá verjük (ügyeljünk, hogy ne verjük túl, különben könnyen kicsapódik). A zselatinhoz óvatosan és apránként hozzákeverjük a túrókrémet. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és összekeverjük. 
  7. A piskótalapot visszatesszük a formába. A felkockázott gyümölcsöket meglocsoljuk a likőrrel. A piskótára teszünk egy adag tejszínes túrókrémet, megszórjuk a lecsöpögtetett őszibarackbefőttel, és ráöntünk még egy réteg krémet. Erre tesszük a lecsöpögtetett, felkockázott epret, majd a tetejére megint a krémet. Ezután a hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém megdermedjen.
  8.  A tetejét a barackkal és az eperszemekkel díszítjük. A zselatinport felfőzzük a barackbefőtt levével, a gyümölcsök tetejére öntjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek