Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes túrós

65 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy nagyobb tálban kikeverjük a kétféle cukorral, a darával, a túróval és a tejföllel.
    2. A citromot megmossuk, a héját vékonyan a tálba reszeljük. Beleforgatjuk a masszába, majd félretesszük 20 percre.
    3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, aztán ezt is a masszába forgatjuk. 
    4. Egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítsuk a túrós masszát. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután felszeleteljük, és egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a grízes túrós sütemény

Megjegyzés

Egy szelet: 85 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss