Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű szezámmagos zsemle

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
16 adag

Elkészítés

  1. A túrót szűrőben jól lecsepegtetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet nagy tálban elvegyítjük a sütőporral, a sóval és 2 ek fehér szezámmaggal. Hozzáadjuk a villával kissé szétnyomkodott túrót, a tejet és az olajat, majd kézi mixer gyúrószárával gyorsan simára dolgozzuk.
  3. A tésztát lisztezett felületen hengerré sodorjuk, és 16 egyforma részre vágjuk. Mindet kerekre gömbölyítjük, és sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük.
  4. A tetejüket megkenjük a 2 ek tejjel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk 1-1 ek fehér és fekete szezámmaggal. Végül a zsemléket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.

ÍGY SÜSS FRISS ÉS ROPOGÓS HÁZI BAGETTET - ALAPRECEPT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

KÉTFÉLE ROZSOS ZSEMLE >>> 

ÉJJEL KELESZTETT ROZSOS ZSEMLÉK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss