hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű pudingos-túrós csiga

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 csomag instant szárított élesztő
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliapudingpor (főzős)
  • 25 dkg túró
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • Szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd a csomagoláson található előírás szerint sűrű pudingot főzünk. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a csigákat (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss