Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-nutellás csiga (Dán csiga)

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral a langyos tejben megfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt a robotgép üstjében megdagasztjuk. Szép, fényes felületű, sárgás színű kalácstésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát ezután letakarva, egy kiolajzott tálban pihentetjük 40 percen át.
  2. A pihenő után, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és vastagon megkenjük nutellával. Ezután gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát és először a bal, majd a jobb oldalát behajtjuk, és így egy téglalapot kaptunk újra.
  3. Ezt  hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat egymás után megsodorjuk, aztán pedig csigaformába szorosan feltekerjük. Az így kapott briósokat tojással lekenjük, majd újabb 40 percet kelesztjük. 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek