hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű grízgaluska leves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az egyszerű grízgaluska leveshez megpucoljuk, majd felkarikázzuk a répákat. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A zöldségeket a felhevített olajon megdinszteljük, néhány perc után hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és tovább dinszteljük. Felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, lestyánnal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.
  3. Közben a tojást villával habosra verjük egy kis tálban 1 csipet sóval, és hozzákeverjük a darát. Kb. 15 percig pihentetjük, majd két evőkanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe.
  4. Tovább főzzük kb. 10 percig, amíg agaluskákmeg nem puhulnak. Apróra vágott petrezselyemmelmegszórva forrón kínáljuk a levest.

Ezek is érdekelhetnek