Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű grízgaluskaleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darabolt zöldségeket a felhevített olajon dinsztelni kezdjük, néhány perc után hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát és tovább dinszteljük. Felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát, lestyánnal fűszerezzük, és 10 percig főzzük.
  2. Közben a tojást villával habosra verjük egy kis tálban 1 csipet sóval, és hozzákeverjük a darát. Kb. 15 percig pihentetjük, majd két evőkanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. 
  3. Tovább főzzük kb. 10 percig, amíg a galuskák  meg nem puhulnak. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. 

    Ajánljuk még:

    Grízgaluskás receptek >>>

    Levesek minden mennyiségben >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss