Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes zöld currys thai padlizsán

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöld curry pasztát kevés olajon rövid ideig pirítjuk (amíg át nem melegedik teljesen), majd rárakjuk az apróra darabolt húst, amit fehéredésig pirítunk rajta. Ekkor kell nyakon önteni 3-5 dl kókusztejjel, majd óvatosan sózzuk, cukrozzuk finoman, és az MSG (monoszódium glutamát, avagy nátrium glutamát) is ekkor mehet bele. Akinek nincs MSG, vagy nem szeretné használni, ki is hagyhatja, de így kicsit más lesz az íze.

Rögtön ezek után már mehet is bele az apróra darabolt thai padlizsán, majd az egészet 5-10 percig főzzük, amíg a hús és a padlizsán megpuhul.

Amikor már elég puha, a thai bazsalikom leszedett leveleit még belekeverjük, majd jöhet is le a tűzről, tálalhatjuk. Köretnek szigorúan só nélkül főzött jázmin rizst lehet adni mellé.

Megjegyzés

Ha valaki sűrűbben szereti, rakjon bele több kókusztejet, ha levesesen, akkor fel lehet önteni egy kis vízzel. Ebben az esetben több só/cukor/MSG kell bele. A zöld curry pasztával csak óvatosan, nagyon csípős tud lenni tőle az étel, ha nem vigyázunk!

Az MSG-t általában kínai, vietnami boltokban lehet a legegyszerűbben beszerezni, és mint a sóval, ezzel is óvatosan kell bánni, mivel könnyű eltúlozni.

A thai zöld gömbölyű padlizsán helyett lehet cukkinit is használni, de nem lesz ugyanaz az íze, viszont úgy is finom.

A thai bazsalikomot viszont nem lehet sima bazsalikommal felcserélni, inkább ki kell hagyni, ha nincs.

Ha valakinek nincs lehetősége beszerezni a thai padlizsánt, korlátozott mennyiségben tudok segíteni a zöldségszezon végéig.
- djnor0

Ezek is érdekelhetnek