Elkészítés: Kézmeleg vízben elkavarunk kevés cukrot, és ebbe morzsoljuk a friss élesztőt. Félretesszük, és megvárjuk míg felfut. Egy nagy tálba öntjük a lisztet és egy kevés sót. Az élesztőt apránként hozzáöntjük a liszthez, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá plusz vizet, illetve kevés olajat. Egy lisztezett felületre helyezzük a készre gyúrt bucinkat, és tiszta textillel lefedjük. Meleg, de nem forró helyre tesszük a tésztánkat körülbelül 1 órára, hogy szépen megkeljen.
Ezalatt elkészítjük a pizzánk feltétjét. Ehhez egy serpenyőben felmelegítjük az olaj és vaj keverékét, majd ezen megpirítunk kevés apróra vágott hagymát és fokhagymát – utóbbira ügyeljünk, nehogy megégjen. Tegyük félre, hogy kicsit kihűljön.
Egy tálban keverjük össze a darált bárányhúst, a paradicsompürét, a cukrot, a chilit, a szárított mentát, majd az előzőleg megpirított hagymákat. Sózzuk, borsozzuk.
Előmelegítjük elő a sütőt 200-220 fokra. A tésztánkat elosztjuk kisebb golyókra, majd lisztezett felületet kinyújtjuk hosszúkás formájúra, a széleket felhajtjuk, kis csónakokat formázva. A tésztát megkenjük a bárányhúsos feltéttel, és sütőbe toljuk 15-20 percre.
Amint megsült, kivesszük a sütőből, megszórjuk sumac-kal és felaprított friss petrezselyemmel, meglocsoljuk kevés citromlével, és azonnal kínáljuk.