Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dubarry csirkemell Edit módra

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet csirkemell
  • 50 dkg karfiol
  • 2-3 ek étolaj
  • őrölt bors
  • A besamelhez:
  • 1 ek vaj
  • 2 ek tejföl
  • 6 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A dubarry csirkemellhez a megmosott és szárazra törölt csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük. A karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük.
  2. Elkészítjük a besamelt. A vajat a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezután őrölt borssal, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
  3. A hússzeleteket egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Megpakoljuk karfiolrózsákkal, majd rákanalazzuk a mártást és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük lefedve. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. 

    Ajánljuk még:

    KIRÁLYI SZERETŐBŐL KARFIOLOS ÉTELEK NÉVADÓJA - ÍME A DUBARRY-SZTORI! >>> 




Megjegyzés

A család kérésére ez is volt a vasárnapi menüsorban. Jó étvágyat kívánok hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss