hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dubarry csirkemell Edit módra

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A dubarry csirkemell elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Felhevített olajon mindkét oldalukat átsütjük.
  2. A karfiolrózsákat sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük.
  3. Elkészítjük a besamelt. A vajat a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezután őrölt borssal, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
  4. A csirkemelleket kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Megpakoljuk karfiolrózsákkal, majd rákanalazzuk a mártást és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük lefedve. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.


Megjegyzés

A család kérésére ez is volt a vasárnapi menüsorban. Jó étvágyat kívánok hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek