A Dubarry-csirkemell elkészítéséhez a megmosott és szárazra törölt csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Felhevített olajon mindkét oldalukat átsütjük.
A karfiolrózsákat sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük.
Elkészítjük a besamelt. A vajat a liszttel és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük, és hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezután őrölt borssal, sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
A csirkemelleket kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Megpakoljuk karfiolrózsákkal, majd rákanalazzuk a mártást, és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük lefedve. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.