hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Besamel mártás alaprecept

MME MME
12 4.7/5
15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A besamel mártás elkészítéséhez a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk.
  2. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. A besamel mártás csőben sült brokkolihoz, a bolognai lasagne-hoz, és számos más ételhez kiválóan illik!

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Besamel változatok:

Tej nélkül: a tejet helyettesítsük hús- vagy hallevessel.

Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.

Sajtos: keverjünk a besamelhez 5 dkg reszelt sajtot.

Hagymás: a besamelhez adjunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss