Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Besamel mártás alaprecept

MME MME
12 4.7/5
15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

    Tanácsok a tökéletes besamelmártáshoz >>> 

    TUDJ MEG MINDENT A BESAMELMÁRTÁSRÓL >>>  

    RECEPTEK BESAMELLEL >>> 

Megjegyzés

Változatok:

Tej nélkül: a tejet helyettesítsük hús- vagy hallevessel.

Mustáros-tojásos: a besamelhez adjunk 3 főtt, összedarabolt tojássárgáját és 1 kávéskanál mustárt.

Sajtos: keverjünk a besamelhez 5 dkg reszelt sajtot.

Hagymás: a besamelhez adjunk 2 evőkanál apróra vágott újhagymát, csipet koriandert és 2 evőkanál tejszínt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss