Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Unod a csirkemellet? 7 fehérjében gazdag étel, ami segít a fogyásban

default user icon
MME
Nem kell állandóan natúr csirkemellet enned ahhoz, hogy fogyj és izmosodj is. A következő ételek szintén tele vannak fehérjével, így bármelyiket is fogyasztod, tuti hogy bombaformába hoznak!

 Spenót

1 csésze (párolt) spenót 41 kalóriát és 5 gramm fehérjét tartalmaz

Popeye kedvenc zöldsége nem csak rengeteg fehérjét, de sok-sok A- és C- vitamint, valamint antioxidánsokat is tartalmaz. Egy csészényi spenótlevélben nagyjából pont ugyanannyi fehérje található, mint egy főtt tojásban - ráadásul a spenót fele annyi kalóriát tartalmaz. A legjobb, ha kissé megpárolod, és nem nyersen eszed, így ugyanis a szervezeted sokkal könnyebben el tudja raktározni a benne található vitaminokat és kalciumot.

Szárított paradicsom

1 csésze szárított paradicsom 139 kalóriát és 6 gramm fehérjét tartalmaz

A paradicsom likopint tartalmaz, ami a tanulmányok szerint csökkenti a húgyhólyag, a tüdő, a prosztata, a bőr és a gyomorrák kockázatát. Ha egy csészényit megeszel a szárított változatból, nem csak rengeteg fehérjéhez, rosthoz, és káliumhoz jut a szervezeted, hanem sok A- és K- vitaminhoz is. Csempészd bele a salátádba, a reggeli avokádókrémedbe, vagy falatozd csak önmagában!

Zöldborsó

1 csésze zöldborsó 118 kalóriát és 8 gramm proteint tartalmaz

Egy csészényi zöldborsó gyakorlatilag fedezi a napi C-vitamin szükségleted 100%-át, így az immunrendszeredet szinte azonnal felturbózza. Ráadásul több fehérjét tartalmaz, mint a spenót vagy a szárított paradicsom. Ha teszel egy maréknyit a rántottádba, az valóságos fehérjebomba lesz a szervezeted számára!

Bab

1/2 csésze bab 109-148 kalóriát és 7-10 gramm fehérjét tartalmaz

Csak úgy roskadozik a fehérjéktől, a vitaminoktól és az ásványi anyagoktól, amik a nem csak az izmaidra, de az agyműködésedre is pozitív hatással vannak. Ráadásul mivel lassan emészti meg őket a szervezeted, sokkal tovább önt el a jóllakottság érzése, így később nyúlsz újra étel után.

Mandula

1/4 csésze mandula 164 kalóriát és 6 gramm fehérjét tartalmaz

A mandula olyan, akár egy természetes súlycsökkentő tabletta. Naponta kb. negyed csészényi is elég belőle ahhoz, hogy segítsen megkönnyíteni a fogyást. Akár az edzőteremben is elrágcsálhatod, ugyanis egy friss tanulmány szerint nagyon felpörgeti a zsírégetést.

Lencse

1 csésze lencse 230 kalóriát és 18 gramm proteint tartalmaz

Egy csésze lencse annyi fehérjét tartalmaz, mint három tojás összesen. Rendkívül magas a rosttartalma és kutatások is kimutatták, hogy a mandulához hasonlóan felgyorsítják a zsírégetés folyamatát.

Articsóka

1 db közepes articsóka 60 kalóriát és 4,2 gramm fehérjét tartalmaz

Az articsóka kétszer annyi rostot tartalmaz, mint ugyanannyi kelkáposzta és tele van fehérjével. Ínycsiklandó salátákat lehet belőle készíteni! 

SZÉNHIDRÁT HELYETT FEHÉRJE! NE CSAK TURMIXBAN GONDOLKODJ!>>> 

TÖBB FEHÉRJÉT EGYEK, HOGY SZÁLKÁS LEGYEK? A DIETETIKUS VÁLASZOL!>>> 

HATÁSOS-E A FEHÉRJEDIÉTA? JÓK-E A FOGYITABLETTÁK? 3 HASZNOS VÁLASZ DIETETIKUSUNKTÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss