Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A húsvétvasárnap előtti hétvégén még tart a nagyböjt, ezért két húsmentes, de rendkívül ízletes menüt állítottunk össze nagypéntekre és nagyszombatra.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Kulcsár Tímea Ágnes
A húsgombóc mindenki kedvence, és bár ahány ház, annyi recept, minden változatában szeretjük: paradicsomosan, sajtosan, olaszosan vagy hagyományosan és magyarosan. Íme a legjobbak.
Vass Lászlóné
Videó
A "nuggets" szó tulajdonképpen a fasírtot jelent, így nem csoda, ha mindenkinek valami húsos étel jut róla eszébe - pedig egy fasírt lehet vega sőt, vegán is! A lenti videón egy isteni zöldségnuggets készül, ami köretnek, mártogatósnak vagy akár friss zöldségekkel tortillába tekerve, falafel szendvicsnek is tökéletes!
Biró Sára
Török Zsuzsa
Franciaországban vélhetően XIV. Lajos kertésze honosította meg a karfiolt, aki a távoli Ciprusról hozatott magokat, és a Napkirály utóda, XV. Lajos idején már nem számított ritkaságnak a rózsás zöldség. Ahogyan a karfiol, úgy a gasztronómia történetébe névadóként bevonult Madame du Barry is hosszú utat tett meg a királyi udvarig.
PATAKY KRISZTINA
Malmos Szilvia
Paprika Ágnes
Lilalicsi
Sinka Endre
DÖMÖTÖR VIOLA
Szabó Anett