Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukordiétára kötelezték a sztárfocistát: kóla és gumicukor került az étrendjébe

default user icon
MME
Kai Havertz, a Chelsea játékosa az egészséges ételek után gyengének érezte magát, ezért meglepő diétára kötelezték a sportolót.

A sportolók különleges étrendet követnek, és szó szerint be van táblázva a napjuk. Nemcsak az edzések és pihenések ideje fix, de azt is megszabják a trénerek és táplálkozási szakértők, hogy az átléták mikor mit és pontosan mennyit ehetnek. A túlontúl egészséges étrend azonban nem mindenkinek jó, sőt a Chelsea német játékosának, Kai Havertznek egyenesen káros volt, ugyanis erőtlen és gyenge lett ezektől az ételektől.

Havertz az Ehrenpflaume videósorozatában elmesélte, hogy a csapatnak saját szakácsa van, aki főz a focistákra, ám hiába a speciális étrend, neki váltania kellett. A Chelsea dietetikusa azt javasolta a fiatal játékosnak, hogy hagyjon fel ezzel a diétával, sőt a társaival teljesen ellentétes menüsort állított össze Havertznek, aki az új étrend hatására visszanyerte energiáját.

A dietetikus szerint Kainak szüksége van a cukros üdítőkre, ezért engedélyezte számára, hogy naponta megigyon ezekből egyet-egyet. A focista a videóriportban megemlítette, hogy a mérkőzések félidejében gumicukrot és egyéb édességeket, például Skittlest kap, így tartja fenn az energiaszintjét – idézte a focistát a Goal magazin.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss