Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg feta
  • 1/2 tk citromhéj
  • bors
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk csilipor vagy paprika
  • 2 db közepes cukkini
  • 4 ág kapor
  • 8 rk olaj
  • kb 16 db koktél paradicsom

Elkészítés

  1. A mártogatóshoz a fetát kézzel vagy aprító segítségével egészen apró darabokra törjük. A citrom héját 50 ml vízzel, sóval, borssal krémes állagúra keverjük, és a fetához adjuk. Az elkészült fetakrémet egy tálkában tálalásig a hűtőbe helyezzük.
  2. A lisztet 2 dl vízzel, és a tojásokkal egy habverő segítségével palacsintatészta állagúvá habarjuk és a csilivel, fél tk sóval és némi borssal ízesítjük. A cukkinit lereszeljük, 3 ág kaprot pedig felaprítunk, majd mindkettőt az elkészült masszához adjuk (ha túl híg, akkor még teszünk hozzá lisztet).
  3. 4 evőkanál olajt felhevítünk egy serpenyőben. A cukkini massza felét egy evőkanál segítségével 8 adagra osztjuk, és a felforrósított serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról az olajt felitatjuk és 100 fokon a sütőben melegen tartjuk. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült, a megmosott paradicsomokat beledobjuk egészben a serpenyőbe, míg egy kissé meg nem puhulnak. A cukkinipalacsintákat tányérra helyezzük és a meleg paradicsommal valamint a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporral díszítjük.

Így készítheted el a cukkinipalacsintát! >>>

CUKKINITÓCSNI, -FASÍRT ÉS -PALACSINTA: 12 VARIÁCIÓ A NYÁR KEDVENC VACSORÁJÁRA >>> 

5 MEGLEPŐ TÉNY A CUKKINIRŐL, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL >>> 

Ezek is érdekelhetnek