Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségekkel töltött palacsinta garnélás mártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikákat, hagymát nagyobb darabokra vágjuk. A gombát és fokhagymát egyben hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, chili pehellyel ízlés szerint fűszerezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és az egészet összeforgatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 45-50 percig sütjük.
  2. A palacsinta tésztához a kimért hozzávalókat, a lisztet, a tojásokat, a tejet, sót, borsot és a tárkonyt egy tálban összekeverjük és forró olajon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  3. Egy fél lilahagymát és egy gerezd fokhagymát összevágunk, olívaolajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük a halszósszal. Körülbelül 10 perc után belefektetjük a garnélákat. Amikor elérték a rózsaszínes színt hozzáöntjük a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, friss aprított petrezselyemmel fűszerezzük, összekeverjük és kb. 10 perc alatt besűrítjük. 
  4. A sült zöldségeket összevágjuk, a palacsintát megtöltjük vele, szorosan feltekerjük. Tetszés szerint tálra helyezzük. Meglocsoljuk a garnélás mártással és melegen tálaljuk. 

SPENÓTOS-RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS >>> 

 

Megjegyzés

Fantasztikus ízvilág :) csak ajánlani tudom mindenkinek! Én többször fogom készíteni :) - Cintia24

Ezek is érdekelhetnek