Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos palacsinta kapormártással

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált hús
  • 5 dkg zsír
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • A kapormártáshoz:
  • 2 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • ecet
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2,5 dl húsleves
  • liszt
  • cukor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a darált húst és a lereszelt zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.

Szokásos módon a hozzávalókból elkészítjük a palacsintatésztát és kisütjük.

A zöldséges hústölteléket a palacsintába töltjük.

A mártáshoz a felaprózott kapor felét kevés apróra vágott vöröshagymával vajon megpirítjuk. Liszttel meghintjük, húslevessel felengedjük, és simára keverjük. Ecettel, sóval, cukorral ízesítjük, jól felforraljuk a tejföllel, és simára keverjük.

Tálalás előtt belekeverjük a vágott kapor másik felét, majd a palacsintákra öntve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss