Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkinihajó

MME MME
65 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A töltött cukkinihajó elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cukkiniket megmossuk, a a végeiket levágjuk, majd hosszában félbevágjuk őket, és kikaparjuk a magos belsejüket.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőbe locsoljuk, és közepes lángon felforrósítjuk. Rádobjuk a meghámozott, felaprított vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, és együtt pirítjuk további 1 percig.
  3. Azután rátesszük a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuj, közben a nagyobb csomókat fajanállal szétnyomkodjuk. Hozzáöntjük a paradicsommártást, elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal meg csilipehellyel. További néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A ricottával megkenjük a cukkinik belsejét, majd
  5. belekanalazzuk a darált húsos ragut, és megszórjuk egy kevés reszelt mozzarellával.
  6. Elrendezzük a cukkini hajókat egy tűzálló tálban vagy tepsiben, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a cukkini megpuhul, és a tetején a sajt megpirul. Egy kevés finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

    Nézd meg videón, hogyan készül a töltött cukkinihajó:


Ezek is érdekelhetnek

Friss