A palacsintához a tojásokat simára keverjük a tejjel, a vízzel, az olvasztott vajjal és a cukorral. Beleszitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A tésztát csomómentesre kikeverjük, és félretesszük pihenni.
A krémhez felhabosítjuk a tejszínt a porcukorral, majd az előzőleg fellazított mascarponéhoz adjuk a vaníliakivonattal együtt. Robotgéppel kikeverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a málnát, és hűtőbe tesszük.
Felforrósított és kivajazott serpenyőben a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Megtöltjük mindet a mascarponés krémmel, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A mascarpone, a málna és a csokoládé triója örök kedvencem. Palacsintás verzióban is megállja a helyét, a végeredmény pedig kevésbé hétköznapi. - Tóth Zsófia
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!