Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az eperszezon a nyár elején véget ér, de érik a másik nagy kedvencünk, a málna. A piros bogyós gyümölcsöt az eperhez hasonlóan nagyon sok desszerthez felhasználhatjuk. Remek alapanyag tiramisuhoz, sajttortához, de pillanatok alatt mennyei piskótát és pitét is varázsolhatunk egy tál málnából.
Videó
Egyet bizton állíthatunk: gyümölcsleves nélkül nincs nyár! Bár ez a vaníliás-joghurtos leves kifejezetten piros gyümölcsökből készült, nem sértődik meg, ha felkockázott sárga- vagy őszibarack is kerül bele.
DÖMÖTÖR VIOLA
Végre itt a könnyű, gyümölcsös desszertek szezonja! Most egy isteni málnás pohárkrémet készítettünk, melyet chardonnay-val bolondítottunk meg. Mutatjuk a receptet videón.
Van az úgy, hogy valami édességre vágynánk, ami nem csoki, nem fagyi, hanem rendes, tisztességes házi sütemény - de időnk nincs a sütögetésre. Nos, erre is van megoldás, hála a mikrohullámú sütőnek! Csak összekeverjük az alapanyagokat, 2 percre bedobjuk a mikróba, éééés már ehetjük is!
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! A mai egy villámgyors, jéghideg dinnyeleves málnával, és egy váratlan meglepetésgyümölccsel!
A nyár nagy ajándéka a napfény és a jó idő mellé a sok friss zamatos gyümölcs. Ilyenkor érik a málna, a ribizli, a piacok tele vannak áfonyával, szederrel is. Használjátok ki a bogyós gyümölcsök szezonját és készítsetek finom pitéket, muffinokat, vagy egyszerű tortákat. Mindezekhez adunk néhány receptötletet.
Karuczkac Jánosné
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Ma egy örök klasszikust készít Orsi, tiramisut kicsit felturbózva, málnával és csokimorzsával.
Szekeres Lajosné Klári
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Most egy elronthatatlan kevert süti következik, ami málnával felturbózva egyszerűen isteni! Próbáljátok ki!
Dia győzelmével vért véget az Ide süss! 3. évada - ám ezúttal, az ország nagy cukrászversenyének, a műsor történetében először nem csupán fődíjasa, hanem különdíjasa is volt: Violetta nyerte meg azt a lehetőséget, hogy itt, a Mindmegtette-hu-n 10 videórecept elkészítésével még többet mutathasson sütési tudományából. A mai részben a tökéltesen fényes, kívül roppanós, belül puha pavlova, azaz a töltött habcsóktorta titkába avat be bennünket!
Verten Robert
Gyorsan és mérleg nélkül elkészíthető bögrés sütemények, amiket garantáltan mindenki imádni fog. Néhány gyümölcsöt pedig kedvedre variálhatsz a szezonális slágerekkel.
Polgár Tünde nemcsak a Polgár galériában, hanem a konyhában is otthon érzi magát. A Viasat3-on futó Feleségek luxuskivitelben című műsorból megismert magyar milliomosfeleség nagyon szeret sütni-főzni. Tündééknél ez családi program, férje, Árpád és fiuk, Dani is szívesen besegít. Polgár Tünde a Mindmegette olvasóinak ezúttal egy villámgyors málnás-mascarponés pohárkrémet készített.
A Viasat3 Ide süss! című műsorának egyik amatőr cukrásztehetsége, Dr. Farkasinszki Ildikó megmutatja, hogyan is készül egy igazán mutatós és isteni finom aprósütemény. Íme a csokis-tonkababos-málnás kosárka.
Az égetett tésztától sokan félnek, pedig nem olyan nagy ördöngősség, csak folyamatos odafigyelést igényel az elkészítése. A Viasat3 Ide süss! című műsorának egyik amatőr cukrásztehetsége, Kölcsei Gergő megmutatja, hogyan is készül ez a mutatós és isteni finom sütemény - és még némi extrával meg is fűszerezi azt. Ide süssetek!
Orsi
Szörnyű érzés, amikor az ember karácsonykor egy csomag ehetetlen szaloncukrot fog ki. Biztosabb, ha magunk készítjük! Íme a házi kókuszos, a málnás konzum és a narancsos-marcipános szaloncukor receptje.
A nyár elképzelhetetlen bogyós gyümölcsös desszertek nélkül. Az eper után itt a málna, ribizli, szeder, áfonya... A következő receptet bármelyikkel variálhatod, az édes krémsajthoz tökéletesen passzol a bogyós gyümölcsök fanyar ízvilága. Frissítő mentával és lime-mal egyenesen ellenállhatatlan!