Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Egy hosszúkás formát (kb. 25 cm) kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és azt is a masszába keverjük. A cseresznyét is beleszórjuk.
A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük.
Amikor megsült, kiborítjuk a formából, és rácsra tesszük. A lekvárt felmelegítjük (kevés vizet adhatunk hozzá), és megkenjük vele a még meleg süteményt. Megszórjuk pisztáciával, és hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!