Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cindy Crawford dögös alakjának titkai – ezektől van még ma is bomba formában

default user icon
MME
Ha valaki tanácsait érdemes megfogadni, akkor az a 80-as, 90-es évek egyik legnépszerűbb szupermodellje. Cindy Crawford ugyanis még ma is irigylésre méltó formában van.

Az amerikai modell-színésznő közel a hatvanhoz is elképesztően dögös. Persze mindent meg is tesz azért, hogy ez így legyen. A rendszeresen edzés mellett figyel a helyes táplálkozásra is, az egészségtudatos étkezési alapelveit meg is osztotta rajongóival.

 

Alacsony glikémiás index

Az alacsony glikémiás indexszel (GI) rendelkező ételek elfogyasztása után nem emelkedik meg a vércukorszintünk, aminek köszönhetően a tápanyagok lassabban szívódnak fel, így hosszabban eltelítenek, vagyis ritkábban éhezünk meg. Ráadásul ezek az ételek általában rostban és fehérjében, valamint egészséges zsírokban gazdagok, amik fogyás szempontjából a legideálisabb makrók. Alacsony glikémiás indexűnek számít egy alapanyag, ha GI-értéke egy 0-tól 100-ig terjedő skálán 55 vagy annál kevesebb.

Egészséges snack

Nassolnivalóként Crawford elsősorban nem az olajos magvakat ajánlja, hanem hummuszt és friss zöldségeket, például répát, zellert, uborkát. A hummusz nagyszerű növényi fehérjeforrás, a zöldségek pedig gondoskodnak a megfelelő rostbevitelről. Azért van olyan dióféle, amit a szupermodell is rendszeres fogyaszt, és ajánl másoknak: a mandula. Ez az olajos magvak közül is kiemelkedő tápanyagforrás – ugyanis rostban, fehérjében és telítetlen zsírokban bővelkedik–, valamint segít csökkenteni a koleszterinszintet.

 

 

Citromos víz

A napindítóként fogyasztott citromos vízről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint több gondot okoz (például gyomorbántalmak), mint amennyi előnyünk származik belőle. Mások ezzel szemben az anyagcsere-fokozó hatása miatt csak erre esküsznek. Az igazság az, hogy van egy trükkje a citromos víz fogyasztásának, amit ha betartunk, akkor is ihatjuk, ha érzékeny a gyomrunk: langyos (vagy akár meleg) vízbe kell facsarni a citromot, így nem okoz majd savtúltengést. Ellenben remek C-vitamin-forrás lesz, kiválóan hidratál, és az emésztést is serkenti.

Fehérjeturmix, a csodaital

A reggeli citromos víz után Crawford reggelire egy fehérjedús fogást választ. Fontos, hogy a nap első étkezése teljes értékű legyen, és hosszasan elláson energiával, illetve a szervezet működéséhez szükséges tápanyagokkal. Ezért a modell egy természetes és előállított fehérjét is tartalmazó turmixra esküszik. A közösségimédia-felületén nemrég megosztotta kedvenc receptjét: tegyünk egy turmixgépbe egy csésze mandulaitalt, ½ db fagyasztott felkarikázott banánt, egy csésze friss spenótot, 10 db friss mentalevelet és egy adag fehérjeport. Dolgozzuk jól össze a géppel, majd elkortyolgatva fogyasszuk.

 

 

Megbízható forrás

A tudatos táplálkozás nem csupán azt jelenti, hogy a szervezet számára megfelelő alapanyagokat választunk, hanem azt is, hogy tisztában vagyunk ezen alapanyagok eredetével. Crawford legalábbis arra biztat mindenkit, hogy törekedjen megbízható forrásból beszerezni a hozzávalókat. A szupermarketekben keressük a GMO-mentes, azaz nem génmódosított termelésből származó, valamint a bio-, vagyis természetes és vegyszermentes termékeket.
A legjobb pedig, ha a helyi termelői piacon szerezzük be az élelmiszert, olyan árustól, akit már ismerünk, többször vásároltunk nála, és tudjuk, hogy milyen minőségű termékeket kapunk tőle.

Saláta minden mennyiségben

A saláta a fogyókúrában igazi jolly joker alapanyag. Ha változatosan étkezünk, akkor nagyon jó eséllyel biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, de a szénhidrátokat és zsírokat is. A saláta azért jó választás, mert a legtöbb fajta tartalmazza ezeket az elengedhetetlen mikro- és makrotápanyagokat, ráadásul valószínűleg egyszerre többfélét is be tudunk vinni, hiszen többnyire színes, vegyes zöldségekből álló salátát eszünk. A zöldségekkel a rostbevitelt is fedezzük, ami kell az aktívan működő emésztőrendszerhez. A különböző alapanyagok variálásával pedig biztosan nem lesz unalmas fogás.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss