Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt a négy italt itta minden nap Erzsébet királynő

default user icon
MME
A néhai királynő komolyan vette az étkezési hagyományokat, és rendszerint kifinomult ízléssel állította össze a menüt, akár családi összejövetelről, akár ünnepségről volt szó. Az ételek mellett az italok megválasztására is gondosan ügyelt.

II. Erzsébet sok ételt tiltott ki a konyhából, ám sok olyan fogás is volt, amiknek nem tudott ellenállni. Ilyen például a csokis-kekszes sütemény, vagy épp a skót palacsinta. Az étkezésekhez kapcsolódóan (előtte vagy utána) rendszerint valamilyen alkoholos italt is fogyasztott. De mint mindent, ezt is csak mértékkel. 

 

Ezeket itta a néhai királynő

A néhai királynő nem csak a teát szerette igazán. Ebéd előtt szívesen fogyasztott egy gin és Dobunnet keverékéből készített koktélt, egy szelet citrommal és sok jéggel.

A Dubonnet egy boralapú, édes likőr, amelyet aperitifként fogyaszthatunk. Gyógynövényes, fűszeres ízvilágú.

Az ebéd utáni kényeztető falat csokoládét egy pohár bor kísérte, majd valamikor délután egy száraz martiniból készített ital követte. A lefekvés előtti itala pedig egy pohár minőségi pezsgő volt.


Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss