Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt paradicsommal töltött csirke spenótos tésztával

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg aszalt paradicsom
  • bors
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 doboz vegán krém
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg teljes kiőrlésű penne
  • 1 csomag bébi spenót
  • 1 csokor petrezselyem
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az összevágott hagymát és egy gerezd aprított fokhagymát kevés olajon megpirítunk, hozzátesszük az összevágott aszalt paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, végül egy evőkanál vegán krémmel összekeverjük.
  2. A csirkemellekre zsebet vágunk, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a hagymás töltelékkel. A csirkemelleket kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük, és tíz perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A teljes kiőrlésű tésztát megfőzzük. Közben egy serpenyőben olajon megpirítunk 2 gerezd aprított fokhagymát, és rátesszük a spenótot. Amikor a spenót összefonnyadt, akkor hozzáadjuk a maradék vegán krémet, és felöntjük a tészta főzővizének egy részével. A szószt végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. A csirkét a tésztával együtt tálaljuk, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Nézd meg videón is, hogyan készül az aszalt paradicsomos csirke spenótos tésztával:

Ezek is érdekelhetnek

Friss