Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apró sós teasütemény

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel és félretesszük.
  3. A lisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, az élesztőt. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és az egészet elmorzsoljuk. Végül mehet bele a tojásos tejföl. Összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, alaposan átgyúrjuk és kb. 20 x 30 cm téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk magokkal, és/vagy sajttal. Kb. 2 x 2 cm-es kockákra szeleteljük. (A kést nem húzzuk, hanem fentről lefelé nyomjuk, így szép formásak maradnak a kis kockák.)
  4. Előmelegített sütőben 220 fokon 5 percet sütjük, majd 210 fokon még 7 percet. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban sokáig eltartható. Finom, omlós sütemény.

 

Ezek is érdekelhetnek