hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha kapros-túrós lepény

120 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A 4 darab közepes méretű burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és burgonyanyomóval vagy villával áttörjük. Az egynegyedét (nagyjából 1 evőkanálnyi mennyiséget) a tésztához adjuk, a többi a túrós töltelékbe kerül.
  2. A túrós lepény tésztájához a lisztet tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a tojást, a cukrot és az 1 evőkanálnyi főtt krumplit. Alaposan összekeverjük, egyneműre gyúrjuk.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal, majd belenyomkodjuk a tésztát. 15 perc alatt elősütjük.
  4. Amíg sül a lepénytészta, elkészítjük a kaprós-túrós tölteléket. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálba öntjük a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a tojássárgákat, az kissé összevágott kaprot, a maradék főtt krumplit és a reszelt citromhéjat. Sózzuk és alaposan összekeverjük. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
  5. Az elősütött tésztára kanalazzuk a laza túrós tölteléket. Egyenletesen elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a sütőbe, és további 35-40 percig sütjük.
  6. Az elkészült puha kapros-túrós lepényt kockákra vágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss