Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha kapros-túrós lepény

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 4 db közepes méretű burgonyát megpucolom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Ezután leszűröm és burgonyanyomóval áttöröm. A negyedét a tésztához adom, a többit majd a töltelékhez.

A tésztához valókat egy tálban összekeverem. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő saját tepsijét vékonyan kikenem margarinnal, és ebbe belenyomkodom a tésztát, majd 15 percet elősütöm.

Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót egy másik tálban keverem össze, végül óvatosan beleforgattam a fehérjehabot is.

Az elősütött tésztára kanalazom a laza tölteléket, elsimítom, majd visszatolom a sütőbe, és további 35-40 percet sütöm.

Megjegyzés

Miután elkészült (bár nagyon fincsi), de vagy a tészta mennyiségét kellene lefelezni és kisebb tepsiben megsütni, vagy a tölteléket megduplázni, mert egy picikét vékonynak találom a túrót rajta.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss