Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rúd

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a  szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, a sót, a tejfölt és a reszelt sajtot.
  2. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
  3. Ezután a tésztát kb 2,5 cm vastagra nyújtjuk és a tetejét megkenjük 1 tojás felvert sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és egész köménnyel.
  4. A tésztát éles késsel vagy pizzavágóval 1x6 cm-es darabokra vágunk. 
  5. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben közepesen takarék lángon szép aranyszínűre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss