Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-kávés-diós kevert süti

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 bögre teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre darált dió
  • 3 ek darált kávépor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 1 maroknyi mazsola
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 6 db közepes alma
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 2 bögre tej
  • A csoki mázhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek forró víz
  • 3 ek holland kakaópor
  • rum

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A zabpehelylisztet, a réteslisztet és a sütőport elvegyítjük. Hozzákeverjük a darált diót, a kávéport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a citrom héjat és a mazsolát. Ezután hozzáadjuk az olvasztott margarint, és a tojássárgáját. 
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés fahéjjal összeforgatjuk majd hozzákeverjük a masszához, beleöntjük a tejet, elkeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. 170- 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 25 percig, tűpróbáig sütjük.
  3. Csokimázhoz egy kisebb lábasban megolvasztjuk a margarint a vízzel és a kakaóporral, ízlés szerint egy kis rumot önthetünk hozzá. A mázzal leöntjük a süteményt és hagyjuk kihűlni.

13 MENNYEI DESSZERT, AMIT A KÁVÉ MÉG FINOMABBÁ TESZ >>>

ELRONTHATATLAN ÉS ISTENI FINOM: ALMÁS-DIÓS KEVERT SÜTI - VILLÁMGYORSAN! >>>

 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 37 *40 tepsi, a bögre 3 dl-s. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss