Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyaszörp citrussal

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, és egy nagyobb lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és alacsony hőmérsékleten felforraljuk. Forrás után nagyjából 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lábast, és hagyjuk kihűlni a gyümölcsös alapot.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a Koronás szirupcukrot, alaposan elkeverjük, a tetejére rakjuk a felszeletelt citromot és lime-ot, és lefedve a hűtőszekrénybe rakjuk 24 órára pihenni. Ha letelt az idő, kivesszük a lábasból a citrusokat, és egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk az áfonyaszemeket.
  3. A sűrű szörpalapot visszahelyezzük a tűzhelyre, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, még forrón egy tölcsér segítségével átmerjük a szörpöt fertőtlenített üvegekbe, és fejjel lefelé dunsztba helyezve hagyjuk kihűlni. Az elkészült szörpöt hűvös, sötét helyen tároljuk fogyasztásig.

Nézd meg videón is, hogyan készül az áfonyaszörp citrussal:


Megjegyzés

3 db 5 dl-es üveghez - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss