Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A spagettit a csomagolásán olvasható leírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A napraforgómagot felhevített serpenyőbe szórjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Közben többször átforgatjuk. Egy keveset félreteszünk belőle, a maradékot a pesto többi hozzávalójával együtt késes aprítógépben vagy turmixgépben pépesítjük.
  3. A spárgasípokról a felső harmadot a rüggyel együtt levágjuk és hosszában kettészeljük. Ezután a sípokat az alsó harmaduk meghámozása és az esetleges fás végek eltávolítása után ferdén kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük.
  4. Serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk a spárgát, és közepes tűzön pirítjuk 4-5 percig, amíg megpuhul. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  5. A kecskesajtot felkockázzuk vagy összemorzsoljuk. A leszűrt, lecsepegtetett spagettit egy tálban összeforgatjuk a pestóval, és adagonként tányérokra halmozzuk. Elosztjuk rajta a spárgát, majd megszórjuk a napraforgómaggal és a kecskesajttal.

MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

ISTENI KECSKESAJTOS FOGÁSOK >>> 

SPÁRGÁVAL KÉSZÜLT ÉTELEK >>> 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss