Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sváb sufnudli medvehagymával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, és egy kicsit hagyjuk hűlni. Ha már kézmeleg, meghámozzuk és áttörjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és borsot és egy kevés szerecsendiót ízlés szerint.
  2. Lágy, de formázható tésztát készítünk belőle. A tésztából kisebb adagokat leveszünk és kb. másfél cm vastag hengert formázunk belőlük, majd azokból egyforma méretű, kb. 2 cm-es nudlikat szabdalunk.
  3. A nudlikat a tenyerünkbe tesszük, és a kezünket merőlegesen egymásra téve, a két végén elvékonyítva megsodorjuk. Ezután forrásban lévő vízben addig főzzük a nudlikat, amíg feljönnek a tetejére.
  4. A szalonnát apró kockára vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk. A kifőtt nudlikat forró kacsazsíron aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a durvára vágott medvehagymát, átforgatjuk, majd meglocsoljuk tejföllel és tálaljuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Almás sufnudli:

Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, felkockázzuk. Érdemes erre az időre a felkockázott almát citromos hideg vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben cukrot karamellizálunk, felöntjük fehérborral, hagyjuk, hogy az alkohol hirtelen elforrjon, majd beletesszük az almadarabokat, 1 rúd fahéjat és lime leveleket. Vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje, és fél órát főzzük. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés után eltávolítjuk a lime leveleket és a fahéjat, és az almát a levével együtt leturmixoljuk. A kifőzött sufnudlikat fahéjas pirított durva kenyér morzsába forgatjuk és az almapürével találjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss