Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-medvehagymás stangli, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána hozzáadjuk az olajat, és magasabb fokozaton további 4 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott tálba tesszük, majd meleg helyen, letakarva 30-40 percet kelesztjük.
  2. A töltelékhez a sonkát és a medvehagymát felaprítjuk, majd összekeverjük őket a mascarponéval, a tormával és a sóval.
  3. Elfelezzük és a videón látható módon felgömbölyítjük a két tésztát, 15-20 percig pihentetjük őket letakarva. Az egyik gombócot vékony körré nyújtjuk, kb. 40-50 cm legyen az átmérője. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a másik gombócot is kinyújtjuk és a tetejére fektetjük.
  4. 24 cikkre vágjuk, a szélét középen fél centis mélységben bevágjuk, majd feltekerjük és sütőlapra helyezzük. A tojással megkenjük a tetejét, és 30 percet kelesztjük.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokra, újra letojásozzuk a stanglikat, megszórjuk őket reszelt sajttal és 20-25 perc alatt készre sütjük őket.

Ajánljuk még:

LEKVÁROS BUKTA, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>> 

SÓS FONOTT KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>> 

MEDVEHAGYMÁS GYÖKÉRKENYÉR, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss