Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KOCSIS BÁLINT
Cikk
MME
Itt a medvehagyma szezon. A piacokon már lehet kapni ezt az ezerarcú csodanövényt, amelynek az íze a fokhagyma és a snidling keveréke. A medvehagymával készíthetünk ízletes leveseket, pogácsákat, de remek alapanyagul szolgál főételekhez is.
Biró Sára
Videó
Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a pék ismét visszatért a Mindmegette stúdiójába, és most megmutatja, hogyan készül a tökéletes gyökérkenyér, a gasztronómiai tavasz hírnökével, a medvehagymával fűszerezve! Nem kovászos, élesztős a recept, igazán nem bonyolult, ne hagyjátok ki!
Nyeli, mint kacsa a nokedlit... A mondás nem csak a kacsákra, az emberekre is igaz, a nokedli nagyon eteti magát, könnyen csúszik, így nem nehéz belakmározni belőle. Mutatjuk a kedvenc nokedlis receptjeinket.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Kautz József
A medvehagyma az ezerarcú csodanövény, ízre a fokhagyma és a snidling keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba. Most egy medvehagymás csigát mutatunk, amelyet bárki egyszerűen elkészíthet leveles tésztából.
Kard Sándorné
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Vége a mirelit zöldség-szezonnak, és minden hónappal egyre jobban kilábalunk a téli szürkeségből. Íme néhány recept, amik frissességükkel és élénk színeikkel visszahozzák az életet az étkezőasztalra!
Felcsiki Tünde
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Rozsnyai Gabriella
16 őrülten jó receptet mutatunk a spárgalevestől a klasszikus medvehagyma-krémlevesen át a tavaszi grízgombóc levesig.
A kora tavasz főszereplője egyértelműen a medvehagyma - pesto formájában pirítóson, tésztával vagy épp salátákhoz mennyei. Most egy zseniális krumplisalátát mutatunk, ami a friss zöldeknek köszönhetően igazi ízbomba, emellett pedig szuperegészséges, ráadásul még vegán is!
A március és az április a medvehagymáé - aztán vége az év hátralévő részére. Azért praktikus belőle pestót, azaz hosszú ideig elálló krémet készíteni, mert amikor híján vagyunk ennek a szuper vadon termő zöldségnek, akkor is élvezhessük az ízét, pirítósra kenve, salátákhoz vagy éppen tésztához keverve - mint most!
A medvehagymaszezonnak áprilisban vége, ezért érdemes belőle lefagyasztani, vagy pestóként eltenni, hogy minél tovább élvezhessük különleges ízvilágát. És hogy mitől válik még finomabbá a medvehagyma? Párosítsd pisztáciával és parmezánnal, és soha többé nem felejted el a receptünket!
A medvehagyma olyan vadon termő fűszernövény, amihez bárki hozzájuthat - ha maga szedi, ingyen van, ha vásároljuk pár száz forint egy nagy csokor belőle -, de csak rövid ideig, mivel csak a friss zsenge hajtások ehetőek: amint kivirágzik, megkeseredik. Használjuk ki hát ezt a pár hetet, és használjuk minél gyakrabban ezt a zseniális zöldfűszert! Most medvehagymás tésztarecepteket mutatunk nektek.
A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amit könnyen össze lehet téveszteni a gyöngyvirággal. Megmutatjuk, hogyan döntsd el, melyik levelét tartod a kezedben!