Zelleres burgonyakrémleves diós-sajtos ropogóssal

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és hagyjuk egy kicsit, dinsztelődni, néhányszor megkeverjük, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a babért, a köményt, fokhagymát. Fedő alatt, puhára főzzük a zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel egyneművé keverjük.
  3. Ha savanykásan szeretjük, akkor 3 evőkanál tejfölt keverjünk el egy tálkában egy merőkanálnyi forró levessel és így keverjük bele az egész levesbe, ezáltal, egy kellemes savanykást ízt kapunk.
  4. A diós ropogóshoz először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, majd ha kihűlt, megdaráljuk. A vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtva, az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta. Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre. A tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük a reszelt sajttal. Kezünkkel rányomkodjuk és derelye, vagy tésztavágóval, késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
  5. Tálaláskor, a leveshez adjuk a diós-sajtos ropogóst és a tetejére szórhatunk néhány szem pirított tökmagot. 

MÉG TÖBB KRÉMLEVES  >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss