hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes párna

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 35-40 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg aprószemű zabpehely
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 dl hideg víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • A tetejére:
  • kb. 2 evőkanál zabpehely

Elkészítés

Elkészítés: A liszteket a sóval és a zabpehellyel elkeverjük, közepébe fészket formálunk, oda megy minden nedves hozzávaló, a tetejére morzsoljuk az élesztőt. Dagasztani kezdjük. Ha a tészta sima és fényes, kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és a kezünkkel 2 cm vastag, nagyjából 30*30 cm-es négyzetté lapogatjuk, majd 9 felé vágjuk. A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és 25-30 percig újra kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába bekészítünk egy fémlábast. A megkelt tésztát lepermetezzük vízzel, meghintjük zabpehellyel, és a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 1 dl vizet töltünk, becsukjuk a sütő ajtaját, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Rácson kihűtjük, majd kedvünkre elmajszoljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss