Elkészítés: A lábas alján az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnát félretesszük, a zsírra tesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.
Ekkor rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.
Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, valamint a vörösbort, és készre pároljuk.
Nokedlivel tálaltam. Házilag eltett vegyes savanyúsággal fogyasztottuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre