Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis tojássaláta sült kelbimbóval

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott tojásokat keményre főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A virsliket megfőzzük, ha szükséges, leszedjük a műbelet. A kelbimbókat megmossuk, a külső leveleiket leszedjük, a szárvéget levágjuk, majd hosszában a bimbókat ketté vágjuk. Bő, forró vízben mindet roppanósra főzzük kb. 10-12 perc alatt. Ezután leszűrjük, majd leszárítjuk konyhai papírtörlőn. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a felezett kelbimbókat forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg kissé meg nem barnul.
  2. A kihűlt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd kivesszük a sárgájukat. A sárgájákat krémesre keverjük a tejföllel, a tejszínnel, a majonézzel és a mustárral. Később a főtt, felkarikázott virslit, a sült kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és a megtisztított, karikára vágott újhagymát is belekeverjük. Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd lefedve, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Felkarikázott újhagymazölddel díszíthetjük.

CÉZÁR SALÁTA >>> 

MENNYEI HALAS SALÁTA >>> 

PARADICSOMOS-AVOKÁDÓS SALÁTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss