hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis tojássaláta sült kelbimbóval

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A megmosott tojásokat keményre főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A virsliket megfőzzük, ha szükséges, leszedjük a műbelet.
  2. A kelbimbókat megmossuk, a külső leveleiket leszedjük, a szárvéget levágjuk, majd hosszában a bimbókat ketté vágjuk. Bő, forró vízben roppanósra főzzük kb. 10-12 perc alatt. Ezután leszűrjük, majd leszárítjuk konyhai papírtörlőn.
  3. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a felezett kelbimbókat forgatva, rázogatva addig sütjük, amíg kissé meg nem barnulnak.
  4. A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd kivesszük a sárgájukat.
  5. A tojássárgákat krémesre keverjük a tejföllel, a tejszínnel, a majonézzel és a mustárral. Óvatosan beleforgatjuk a főtt, felkarikázott virslit, a sült kelbimbót, a felkockázott tojásfehérjét, a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és a megtisztított, karikára vágott zöldhagymát is belekeverjük.
  6. Végül sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd lefedve, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Felkarikázott hagymazölddel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss