A majonézhez a tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót, és az egészet kikeverjük. Az olajat először cseppenként, majd vékony sugárban egy habverő segítségével keverjük hozzá, amíg el nem fogy.
Vigyázzunk, hogy egyszerre ne adjunk túl sok olajat hozzá, mert kicsapódik, és a majonézünk szétesik. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A kész majonézhez hozzákeverjük a tejfölt.
A főtt tojásokat negyedeljük, és a zellerrel együtt óvatosan az alaphoz forgatjuk, majd hűtőbe tesszük.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként bepanírozzuk, azután bő olajban kisütjük. A rántott húsokat a salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre