Tonhalas-pórés pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • friss élesztő
  • cukor
  • olívaolaj
  • langyos víz
  • póréhagyma
  • tonhalkonzerv
  • tej
  • tojás
  • sajt
  • morzsolt kakukkfű
  • bors

Elkészítés

  1. Egy kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy ruganyos, lágy tésztát kapjunk. Kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A pórét felkarikázzuk, megsózzuk és egy kevés olajon megpároljuk. A tonhalat lecsepegtetjük. A tojást a tejszínnel és a sajttal krémesre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Villával megszurkáljuk az alját, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd a sütőből kivéve ráhalmozzuk a párolt pórét és a tonhaldarabokat, és leöntjük a sajtos szósszal. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss