Egy kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy ruganyos, lágy tésztát kapjunk. Kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A pórét felkarikázzuk, megsózzuk és egy kevés olajon megpároljuk. A tonhalat lecsepegtetjük. A tojást a tejszínnel és a sajttal krémesre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Villával megszurkáljuk az alját, és 200 fokon 10 percig elősütjük, majd a sütőből kivéve ráhalmozzuk a párolt pórét és a tonhaldarabokat, és leöntjük a sajtos szósszal. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.