Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.
A csirkében az a nagyszerű, hogy minden porcikáját fel tudjuk használni, ráadásul gyorsan és egyszerűen tudunk vele dolgozni. Ránthatjuk, tölthetjük, süthetjük, főzhetjük, göngyölhetjük, a végeredmény mindig finom lesz. Éppen ezért összegyűjtöttük azt a 11 kedvenc csirkés receptünket, melyeknek bárki hasznát veszi, főleg az, aki a hétvégén nagy lakomára készül.
Kard Sándorné
Videó
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - a mai egy francia klasszikus, ami a magyar ízlésvilágba tökéletesen bepasszol, lévén hagymás és szalonnás tésztaételről van szó! Következik a Quiche Lorraine!
PATAKY KRISZTINA
Felejtsük most el az amerikaiak népszerű almás pitéjét! Jöjjön néhány igazán különleges, sós pite szerte a világból! És bizony a tésztákban is lesz csavar!
Maradt néhány szelet a húsvéti sonkából, tarjából vagy csülökből? Kidobni semmi esetre sem szabad, inkább használjuk fel újra! Lehet belőle sonkás tészta, quiche, quesadilla, palacsinta, szendvics vagy töltött kifli, de felhasználhatjuk leveles tésztába töltve puliszkához szósznak is. Íme 10 egyszerű és nagyszerű sonkás maradékmentő recept!
Wessely Márta
Az ünnepi menü összeállításainak vannak biztos sarokpontjai. Legtöbb esetben nem kérdéses, hogy a nagymama bejglije és a nagynénitől kapott recept alapján sülő mézes lesz a csúcspont, a leves szintén sok esetben adott, sőt a húsok terén is viszonylag szűk mozgástér jut, ha követni szeretnénk az ünnep írt és íratlan szabályait. A legnagyobb játékterünk - meglepő módon - a köret kiválasztásánál van, amelyet nem szabad kiaknázatlanul hagyni.
Wagensommer Alexandra
Fejtörést okoz a menü összeállítása, mert nem csak vegetáriánusok ülnek majd az ünnepi asztalnál? Nem kell feltétlenül kétfélét feltálalnod, hiszen a gyomrot megterhelő pecsenyék után karácsony másnapján már a húsimádók is hálásak a könnyedebb zöldséges és tésztás fogásokért.
Tart a szüret, és a murcihoz meg az újborhoz még inkább megkívánunk egy finom hagymás lepényt, mint az év más szakában.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A franciák sós pitéje, a quiche eredetileg omlós tésztaágyon pihen, ennél azonban sokkal egészségesebben is el lehet készíteni, ha lisztmentes burgonyaalapra helyezzük. Mutatjuk, hogy készül az ellenállhatatlan krumplis quiche cukkinis-gombás-kaliforniai paprikás töltelékkel.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Chrenkó Viki
Az egyik legnépszerűbb és egyben legegyszerűbb francia étel a quiche, ami tulajdonképpen egy sós pite vagy lepény, szabadon variálható feltéttel. Az év bármelyik időszakában elkészítheted, a szezonnak megfelelő zöldségekkel, de hússal és különféle hagymákkal is finom. 15 szuper receptet mutatunk most kedvcsinálóként!
A francia konyha méltán híres a nagyszerű egytálételeiről, amelyek közül a legismertebb az úgynevezett quiche (ejtsd: kiss). Ezt a jól variálható lepényfélét a franciák pizzájának is hívják, de annál gazdagabb, tejszínes főétel - amit érdemes kipróbálnod!
Baloghné Kele Judith
A szegényesebb téli zöldségkínálat egyik kedvelt alapanyaga a jóízű póréhagyma, amely egyaránt kitűnő a hétvégi omlettbe, vagy bármelyik salátába, de ízletes hagymakrémlevest is készíthetünk belőle.
WM
A francia konyha kapcsán sokakban az a tévképzet él, hogy az valami extrém, úri dolog: kétfalatnyi semmiség egy szép tányéron, drága és ritka alapanyagokból. Pedig dehogy.