Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egész eddig rosszul használtad a tésztaszűrőt! Fogadjunk, hogy ez a módszer még eszedbe se jutott

A rengeteg vicces videó mellett sok igazán hasznos tartalom is található a TikTokon. Ezek egyike az a trükk, mely rávilágít arra, hogy rosszul használtuk a tésztaszűrőt!

A rizs és a főtt krumpli mellett a tészta az egyik legnépszerűbb köret. Nemcsak egytálételek, rakottak és olasz fogások alapja, de sokan levesbetétként is használják, így nincs olyan magyar háztartás, ahol ne lenne otthon valamilyen száraztészta.

A tésztafőzés egyik veszélyes mozzanata, amikor leszűrjük a kész köretet és kiöntjük a fazékból a forró vizet. A rutinos szakácsok ezt könnyen megoldják azzal, hogy a fedőt kissé megbillentve kiöntik az edényből a főzővizet, ám ha nem vigyázunk, könnyen megégethetjük magunkat. Ezért jó találmány a tésztaszűrő, melyet azonban lehet, hogy eddig végig rosszul használtunk!

Így használd a tésztaszűrőt, sokkal könnyebb lesz az életed!

Sokan úgy használják a tésztaszűrőt, hogy beteszik a mosogatóba és abba öntik bele a vízzel együtt a kifőtt tésztát. Egy TikTok-felhasználó szerint van egy jobb módszer. A szűrőt a mély részével lefelé belehelyezi a fazékba, összefogja a szűrőt és a fazekat, majd így önti ki a vizet az edényből a mosogatóba.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss