Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes madártejszelet

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejszínes madártejszelet tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük.
  2.  A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint, és csomómentesre keverjük.
  3. A kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, és robotgéppel kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a vaníliakrém tetejére.
  4. Néhány órára a hűtőben tesszük, tálalás előtt csokidarával díszítjük. 

Megjegyzés

Mutatós, különleges desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek