Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is tovább keverjük. Amikor jó kemény, a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előremelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgát, a vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel kikeverjük, majd a forró tejhez öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Amíg hűl, a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. A tészta tetejére kenjük, majd keményre felvert tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre