hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej torta

55 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 ek finomliszt
  • A formához:
  • vaj
  • liszt
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 8 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Tetejére:
  • 3 dl habtejszín
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot hozzáadva folyamatosan keverjük. A sütőporral elkevert lisztet fakanál segítségével beleforgatjuk.
  2. A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig. Miután kihűlt a tészta, kivesszük a formából, kettévágjuk.
  3. A krémhez 6 dl tejet felforrósítunk. 2 dl tejet alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, pudingporral és a liszttel.
  4. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt, belekeverjük a vajas krémet.
  5. Megkenjük a krém felével. Rátesszük a másik lapot, tetejét és körben bevonjuk a maradék krémmel.
  6. A habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére. 

Megjegyzés

Családnak és a rokonoknak nagyon ízlett. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek